آرایشی و زیباییترفند‌های آرایشیتوصیه‌های پزشکیسلامتمراقبت پوست

آموزش پارافین تراپی، فواید و مراحل آن

Paraffin Therapy Training, Benefits and Steps

آموزش پارافین تراپی فواید و مراحل آن

 

یک مقدمه و تعریف ساده از پارافین تراپی

 

این‌که همه ما دوست داریم پوستی لطیف، نرم و زیبا داشته باشیم، کاملاً طبیعی است. اما گاهی برخی از شرایط که می‌تواند علت‌های متفاوتی هم داشته باشد، باعث می‌شود تا پوستمان، لطافت و طراوت همیشگی‌اش را از دست دهد و همراه با آن‌هم حس بد و ناخوشایندی منتقل می‌شود.

از بین رفتن نرمی و لطافت پوست وقتی اتفاق می‌افتد که پوست دچار خشکی شود و یا اینکه قسمت‌هایی از پوست دست، صورت، پا و سایر نقاط بدن گرفتار ترک‌های پوستی، پینه و پوسته‌پوسته شدن شوند.

برای اینکه بتوانیم رطوبت و نرمی پوست را برگردانیم و از خشکی آن جلوگیری کنیم، قبل از هر چیزی باید دنبال علت به وجود آمدن خشکی پوست باشیم تا در مرحله بعد بتوانیم با انتخاب و به کار بردن بهترین راه‌حل، به نتیجه مطلوب و دلخواه برسیم.

خشک شدن پوست می‌تواند ناشی از عوامل زیادی مثل سرما، طبع و مزاج و وجود یک بیماری در بدن باشد. اما هر علتی که باعث شود پوست قسمت‌های مختلف بدنمان گرفتار خشکی و زبری شود یا حتی ترک‌های پوستی و پینه‌ها به سراغ پوست بیایند، اثر خوبی نخواهد داشت و موجب بروز ناراحتی‌هایی می‌شود که همه این موارد در کنار هم، شادابی، نشاط و سرزندگی پوست را از بین می‌برند و فردی که گرفتار این مشکل می‌شود تلاشش را می‌کند تا جهت رفع آن اقدام کند و بتواند با راه‌های بهتری مراقب سلامتی و تقویت پوستش باشد و درنهایت همه حس‌های بد و منفی ایجادشده ناشی از خشکی و زبری پوستش را تبدیل به حس خوشایند تازگی و نشاط نماید.

شاید کسی برای این‌که بتواند تا حدی از خشکی پوستش جلوگیری کند یا این‌که رطوبت ازدست‌رفته را به پوستش برگرداند، از انواع کرم‌های مرطوب‌کننده و آب‌رسان استفاده کند. به کار بردن این روش، درست است. اما اثرگذاری و ماندگاری استفاده از این روش به حدی می‌باشد که کسی که خشکی پوستش زیاد باشد، باید در فاصله‌های زمانی خیلی کوتاهی، استفاده از کرم آب‌رسان و مرطوب‌کننده را روی پوستش تکرار کند و انجام مکرر این روش شاید برایش خسته‌کننده باشد و نتواند به‌صورت منظم و مرتب جهت مراقبت از پوستش اقدام کند.

در بین روش‌های مختلفی که می‌توان برای رفع خشکی و زبری پوست و از بین بردن ترک و پینه‌های پوستی اقدام کرد، استفاده از پارافین و حرارت آن می‌تواند روش بسیار مناسب با اثرگذاری فوق‌العاده‌ای باشد. این‌که پارافین چیست و چطور باید جهت رفع خشکی پوست از پارافین استفاده شود، توضیح می‌دهیم. اما جالب است بدانید که وقتی از پارافین استفاده می‌کنید، هم در جهت زیبایی پوست و همچنین برای افرادی که سختی و سفتی در مفاصل خود دارند یا گرفتار رماتیسم مفاصل و بیماری آرتروز می‌باشند، استفاده از پارافین و انجام عمل پارافین تراپی جهت بهبود و درمان عوارض ناشی از ناراحتی مفاصل بسیار اثرگذار است و باعث تقویت حرکت و سلامتی‌شان نیز می‌شود. از همین جهت است که استفاده از پارافین را به خاطر خاصیت درمانی آن، با نام پارافین‌تراپی یا پارافین درمانی هم می‌شناسند و امروزه به کارگیری این روش در حال فراگیر شدن نیز هست.

پارافین تراپی
پارافین تراپی

نام پارافین را که می‌شنوید، شاید به یاد نفت یا شمع و انواع مختلفش افتاده باشید، اما جالب است بدانید که از پارافین با ترکیب‌ها و فرمولاسیون مختلف در صنایع متنوع استفاده می‌شود که یکی از آن‌ها در بخش بهداشتی و آرایشی است.

پارافینی که در امور آرایشی و بهداشتی مورداستفاده قرار می‌گیرد و گاهی با نام وازلین هم از آن یاد می‌شود، حالتی تقریباً نیمه جامد، بی‌بو، به رنگ سفید و شفاف دارد و جهت افزایش رطوبت و نرم‌تر کردن پوست و در کل برای رفع و درمان مشکلات ناشی از خشکی و زبری پوست مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد.

استفاده از پارافین، برای افرادی که پوست خشک دارند، آن‌هایی که گرفتار پینه و ترک‌های سخت پوستی زیادی در قسمت‌های مختلف مخصوصاً پاها هستند و افرادی که در فصول سرد سال، قادر به تحمل خشکی و زبری پیش‌آمده برای پوستشان نیستند و حتی آن‌هایی که به دلیل وسواس یا غیرازآن زیاد با آب سروکار دارند و بیش‌ازحد برای شست و شوی دست خود وقت می‌گذارند و خشکی هم مهمان دست‌هایشان شده است، بسیار مناسب و تأثیرگذار می‌باشد. در حقیقت، استفاده از پارافین برایشان، نقش و خاصیت درمانی دارد که به آن پارافین تراپی هم می‌گویند.

پارافین درمانی در چنین مواقعی باعث نرم‌تر شدن و افزایش آب‌رسانی و رطوبت به سطح پوست می‌شود و خشکی و زبر بودن پوست را تبدیل به لطافت و نرمی بسیار خاصی می‌کند که اثری از ناخوشایندی قبل از آن باقی نخواهد ماند.

می‌توان از پارافین جهت رسیدن به نتیجه بهتر و جوان ماندن پوست در هنگام انجام عملیات آرایشی و زیبایی روی ناخن (مانیکور) و روی پا (پدی کور)، هم بهره برد.

با توجه به تعریف ساده‌ای که از پارافین و خلاصه‌ای از فواید آن داشتیم، اکنون به این موارد می‌پردازیم که چگونه می‌توانیم با به‌کارگیری پارافین، جهت درمان و رفع خشکی و زبری پوست بهره ببریم؟

 

نحوه استفاده و به‌کارگیری پارافین به‌صورت کلی

پارافین تراپی
پارافین تراپی

وقتی‌که در مورد مزایا و فواید استفاده از پارافین آگاهی پیدا کردید و تصمیم گرفته‌اید که برای از بین بردن مشکلات پوستی ناشی از خشکی و زبری از پارافین به‌عنوان راه درمانی و تقویت و تغذیه پوست استفاده کنید، باید این نکته را بدانید که پارافین برای این‌که قابل‌استفاده شود، باید از طریق حرارت و گرما دیدن، به حالت کرم مانند و کمی رقیق‌تر از حالت اولیه خود شود.

شاید این سؤال برای شما پیش آید که من که پارافین را تهیه‌کرده‌ام، چطور آن را به حالت مایع و کرمی شکل تبدیل کنم؟

برای حرارت دادن پارافین، بهتر است آن را در ظرف‌های مخصوص گرم کردن پارافین یا همان دستگاه‌های پارافین گرم‌کن که الآن در قالب‌ها و شکل‌های متفاوت در بازار موجود است، قرار دهید و بعد از رسیدن به دمای مناسب و رقیق‌تر شدن، آن را در نقاط مختلف بدن خود استفاده نمایید.

ازآنجایی‌که پارافین گرم شده است، زمانی که قرار است آن را روی پوست خود قرار دهید به دمای آن بسیار توجه کنید که موجب سوختگی و التهاب شدید آن نشوید.

سپس بعدازاین که پارافین به دمایی رسید که پوست را نمی‌سوزاند، دست یا پای خود را در این مواد پارافینی قرار دهید و بعد از یک یا دو دقیقه خارج نمایید و وقتی این لایه پارافین خشک شد، مجدد دست یا پا را وارد پارافین کنید و این کار را چند بار انجام دهید تا چندلایه نازک از پارافین روی پوست آن قسمت از بدن قرار بگیرد.

بعدازآن، برای اینکه پارافینی که روی پوست قرارگرفته است، اثر خود را نشان دهد، بهتر است، به ترتیب اول با یک کیسه پلاستیکی و سپس با یک حوله تمیز، پوست آغشته به پارافین را بپوشانید تا کار رفع خشکی و زبری پوست، آب‌رسانی و افزایش رطوبت به پوست توسط پارافین به‌خوبی انجام شود. درنهایت بعد از ۲۰ تا ۳۰ دقیقه، سطح پوست را از پارافین پاک‌سازی کنید و شاهد نتیجه بسیار شگفت‌انگیز آن باشید.

در برخی موارد گفته می‌شود، قبل از قرار دادن پارافین روی پوست و حتی بعد از پاک‌سازی و برداشتن لایه پارافین از سطح پوست، ماساژ پوست با یک نوع کرم یا روغن نرم و مرطوب‌کننده هم می‌تواند اثربخشی استفاده از پارافین را بیشتر و ماندگارتر کند.

 

روش پارافین تراپی دست‌وپا

پارافین تراپی
پارافین تراپی

خیلی از افراد بنا به همان دلایل مختلفی که توضیح داده شد شاهد خشکی بسیار سخت و بدی در دست‌ها و پاهای خود می‌باشند. در پاها به‌ویژه در قسمت پاشنه پا ممکن است ترک‌ها و شکاف‌های سخت ‌پوستی را داشته باشید که گاهی از خشکی زیاد دچار خون‌ریزی و گرفتاری‌های دردناک دیگری هم می‌شوید.

بهترین راه‌حل برای از بین بردن یا حتی بهبود این خشکی‌های زیاد، جبران رطوبت ازدست‌رفته سطح پوست و افزایش نرمی و لطافت پوست دست‌وپا، به کار بردن روش پارافین تراپی می‌باشد.

بعدازاین که دست‌ها و پاهای خود را به‌صورت کامل از آلودگی‌ها پاک کردید و پارافین را هم از قبل در دستگاه مخصوصش گرم نمودید و آماده استفاده می‌باشد، می‌توانید به ترتیب به‌صورت کامل یکی از دست یا پاهای خود را در مایع پارافین وارد کنید و بعد از یک یا دو دقیقه دست یا پا را از مواد پارافین خارج کنید و مجدد وارد پارافین کنید تا وقتی‌که یک‌لایه تقریباً ضخیمی از پارافین روی دست‌وپا ایجاد شود. این عمل را برای دست و پای دیگر هم تکرار می‌کنید.

درنهایت هم لایه پارافین روی دست‌وپا را با استفاده از یک پلاستیک و سپس با حوله تمیز می‌پوشانید و بعد از گذشت زمانی بین ۲۰ تا ۳۰ دقیقه پارافین را از سطح پوست دست‌ها و پاها جدا می‌کنید و شاهد اثر بسیار مفید و شگفت‌انگیز پارافین و نرمی و لطیف شدن پوست دست‌وپاها می‌شوید.

برای افرادی که پینه و ترک‌های پوستی پاهای آن‌ها زیاد است، استفاده از پارافین به‌عنوان راه درمانی و زیبایی و به‌عنوان یک ‌لایه‌بردار بسیار خوب و قوی خواهد بود که لایه‌ای سلول‌های زبر و خشن جمع شده در کف پاها را از بین می‌برند و با پاک‌سازی سطح پوست، لایه جدید و لطیفی را ایجاد می‌کنند.

برای از بین بردن تیرگی‌های ناحیه آرنج دست و حتی تیرگی، خشکی و زبری زانوها هم می‌توانید روش پارافین‌تراپی را در این قسمت‌ها به کار ببرید. استفاده از پارافین به‌عنوان یک ‌لایه بردار برای از بین بردن تیرگی و سلول‌های مرده آرنج و زانو عمل می‌کند و پوست این قسمت‌ها از بدن را بسیار نرم و لطیف تحویل می‌دهد.

برای انجام پارافین تراپی در ناحیه آرنج می‌توانید همین قسمت آرنج را در مایع پارافین قرار دهید و با چند بار ورود و خروج، یک ‌لایه پارافین ایجاد شود و بقیه مراحل هم مشابه سایر قسمت‌ها که توضیح داده‌شده، می‌باشد. زانوها را هم می‌توانید با استفاده از یک برس یا قلم‌مو یا هر شکل دیگری که احساس راحتی بهتر می‌کنید، با استفاده از پارافین بپوشانید و شاهد اثرگذاری شگفت انگیزش باشید.

نتیجه بسیار مهم و قابل‌مشاهده دیگر استفاده از پارافین روی پوست، جوان‌سازی و پیشگیری از پیری زودرس پوست می‌باشد که در نوع خود کاملاً مفید و پراهمیت است.

می‌توانیم به این نتیجه برسیم که هر فردی با هر مشکل پوستی که دارد و منجر به خشکی و زبری آن شده است، می‌تواند با استفاده از پارافین تراپی به نتیجه بسیار خوب و درمانی برسد.

 

عمل پارافین تراپی صورت

با توجه به این‌که پوست صورت نسبت به سایر نقاط بدن مثل دست‌وپا از حساسیت بیشتری برخوردار است و احتمال اینکه اثرات و عوارض مشکل‌ساز ناشی از گرما و حرارت پارافین روی پوست صورت بیشتر باشد و سریع‌تر هم اتفاق بیفتد، توصیه می‌شود قبل از قرار دادن پارافین روی صورت، با استفاده از یک پارچه تمیز با بافت درشت و ضخامت کم لایه محافظی روی صورت ایجاد گردد تا گرما و حرارت پارافین در تماس مستقیم با پوست صورت نباشد و باعث سوختگی و التهاب بیش‌ازحد هم نشود. در پارچه‌ای که به‌عنوان لایه محافظتی استفاده می‌شود، بهتر است در ناحیه چشم‌ها، بینی و دهان دارای شکاف باشد.

بعد از ایجاد لایه محافظ روی پوست صورت، به دمای پارافین توجه می‌کنید که در حد مطلوب باشد و بعد با استفاده از یک ‌قلم‌مو یا برس پارافین را در تمام قسمت‌های صورت پخش می‌نمایید. زمانی بین ۲۰ تا ۳۰ دقیقه صبر می‌کنید تا لایه پارافین به‌صورت کامل و دقیق روی صورت بنشیند و جذب پوست شود. زمانی که پارافین روی صورت است منعی برای حرف زدن یا پلک زدن چشم‌ها نیست، اما بهتر است که چشم‌هایتان را ببندید و در آرامش کامل این فاصله کوتاه را استراحت نمایید تا اثربخشی و خاصیت پارافین بهتر نمایان شود. درنهایت هم بعد از سپری شدن نیم ساعت دقیقه می‌توانید لایه پارافین را به‌آرامی از سطح پوست جدا کنید و بردارید.
زمانی که مطرح می‌شود می تواند با توجه به نوع پوست هر فرد در نظر گرفته شود.

اثری که استفاده از پارافین روی پوست صورت می‌گذارد به این صورت می‌باشد که حرارت و گرمای منتقل‌شده از پارافین به پوست، باعث فعالیت و افزایش تولید کلاژن پوست، باز شدن منافذ پوستی و درنتیجه تنفس بهتر، آسان و عمیق سلول‌های پوستی می‌شود.

بنابراین وقتی‌که برای درمان خشکی پوست صورت از پارافین استفاده می‌کنید، علاوه بر ایجاد رطوبت و آب‌رسانی به پوست، شاهد طراوت، لطافت بیشتر، شادابی و نشاط فوق‌العاده‌ای هم خواهید بود. چون در کنار این مزیت خوب، کار لایه‌برداری از سلول‌های مرده و پاک‌سازی پوست صورت هم در عمل پارافین تراپی صورت با بهترین کیفیت، اتفاق می‌افتد و تمیز شدن و شفافیت پوست هم نتیجه این رویداد خوب خواهد بود. از طرفی هم گرمای منتقل‌شده به پوست باعث افزایش جریان خون در پوست صورت می‌شود و همین امر هم باعث احیا، شفافیت و روشن‌تر شدن رنگ پوست، سرزندگی و طراوت بی‌نظیر پوست می‌شود.

همچنین کاهش چین‌وچروک یا خطوط احتمالی روی پوست صورت، آرامش مفاصل و همه اتفاقات خوب که در پوست صورت خود مشاهده خواهید کرد، اثرات فوق‌العاده پارافین تراپی می‌باشد.

 

پارافین تراپی و اثر آن جهت بهبود دردهای مفصلی، آرتروز و رماتیسم

 

شاید در اطراف خود خیلی از افراد را دیده باشید که از درد مفاصل در ناحیه دست‌وپا و سایر قسمت‌های بدنشان می‌نالند و می‌گویند رماتیسم دارند یا اینکه آرتروز دست و پاهایشان خیلی گرفتارشان کرده است. به همین دلیل و باوجوداین بیماری‌ها، انجام امور عادی روزانه برایشان به‌سختی انجام می‌شود و طاقت فرساست.

جالب است بدانید که استفاده از روش پارافین تراپی، علاوه بر این‌که از بعد زیبایی و تقویت پوست به آن نگاه می‌شود، جنبه درمانی هم دارد و برای بهبود ناراحتی‌های مفصلی بسیار اثرگذار است.

گرما و حرارتی که در پارافین وجود دارد، با گذر از سطح پوست و نفوذ به قسمت‌های مختلف بدن و هم‌زمان با نرمی و لطافتی که ایجاد می‌کند باعث می‌شود تا برای دردهای عضلانی، سختی و سفتی مفاصل یک گزینه آرامش‌بخش و مسکنی برای کاهش این دردها باشد.

بنابراین گاهی از پارافین برای زیبایی و گاهی هم در جهت درمان استفاده می‌شود و شما می‌توانید با توجه به هدفی که از استفاده از پارافین دارید، تصمیم بگیرید که انجام این عمل مهم را به یک فرد متخصص و کار بلد بسپارید یا این‌که خودتان با آموزش و آگاهی کامل انجام دهید.

پارافین‌درمانی را همراه با عصاره‌های مختلف گیاهان دارویی مفید تجربه کنید.

همان‌طور که در مورد پارافین به‌طور خلاصه توضیح داده‌شده است، یک ماده تقریباً سفید و بی‌رنگ و بدون بو است اما خواص بی‌نظیری دارد.

اگر در مورد برخی از گیاهان دارویی و خواص آن‌ها اطلاعات داشته باشید، حتماً از آن‌ها در جهت بهبود مشکلاتی که دارید استفاده می‌کنید. خیلی از گیاهان موجود در طبیعت که خواص و فواید آن‌ها توسط پژوهش‌های مختلف مشخص‌شده است، برای تقویت، زیبایی و نرم و لطیف کردن پوست کاربرد دارند.

تصور کنید اگر عصاره و اسانس یکی از این گیاهان مفید را در کنار پارافین داشته باشیم و برای تقویت و زیبایی پوست یا جهت درمان استفاده کنیم، چه نتایجی خواهیم داشت.

در حال حاضر از سوی شرکت‌ها و کارخانه‌های مختلفی که در زمینه تولید محصولات مختلف آرایشی و بهداشتی فعالیت می‌کنند یا برندهایی که به تولید پارافین‌های بهداشتی می‌پردازند، انواع مختلفی از پارافین‌ها با ترکیباتی از گیاهان پرخاصیت و مفید دیگر وجود دارد و روانه بازار شده است که علاوه بر شکل و بوی خاصی که به پارافین اصلی می‌دهد، خواص و فواید استفاده از پارافین را هم به مزایای استفاده از آن گیاه دارویی اضافه می‌کند و در اختیار مصرف‌کنندگانش قرار می‌دهد تا اثربخشی پارافین تراپی را چند برابر کند.

شما می‌توانید پارافین‌های بهداشتی را در ترکیب با گیاهان و عصاره‌های مختلف دیگری مثل اسطوخودوس برای ایجاد آرامش و ضدعفونی کردن، وانیل برای نرمی و لطافت بیشتر، شکلات برای افزایش لطافت و حس شادابی، هلو برای آب رسانی بیشتر، زیتون جهت رفع خشکی و افزایش رطوبت و جوان سازی پوست و مواد و ترکیبات مفید دیگر تهیه کنید و از خواص بی‌نظیر هرکدام از آن‌ها با توجه به نیاز و سلیقه خود بهره‌مند شوید و لذت ببرید.

قبل از پارافین تراپی به این نکات توجه کنید

ازجمله موارد مهمی که در همه مراحل پارافین تراپی شامل قبل و بعد از انجام آن لازم است تا دقت و رعایت کنید، شامل نکات بهداشتی لوازم و مواد مصرفی هم می‌شود.

اگر قصد این را دارید که پارافین تراپی را در یکی از سالن‌ها و مراکز مخصوص پارافین درمانی انجام دهید، توجه کنید که محیط و موادی که در آنجا استفاده می‌شود کاملاً بهداشتی و ضدعفونی باشد.

اگر مبتلا به یک بیماری هستید و تحت نظر و درمان پزشک خود می‌باشید، بهتر است قبل از انجام عمل پارافین تراپی، مشورتی هم با پزشک خود داشته باشید تا گرفتار عوارض احتمالی این بیماری با نتایج حاصل از استفاده از پارافین نشوید.

اگر برای گرم کردن پارافین، ظرف و دستگاه مخصوص پارافین گرم‌کن را ندارید می‌توانید از ظرف‌های موجود در منزل هم استفاده کنید و فقط باید به حرارت آن هنگام استفاده بر روی پوست بسیار دقت کنید.

نمایش همه

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن